Baseball och softball artiklar

Letar du efter en annorlunda sportgren till idrottstimmarna? Baseball och softball är ett riktigt roligt sätt att tillbringa några aktiva timmar på och påminner om brännboll. Fler och fler har fått kännedom till baseball och softball och därför har det blivit en välintegrerad del av idrottstimmarna i den grundskolan. Vi har olika artiklar till dessa sportgrenar så gå in på vår webbshop och se urvalet. Du är också alltid välkommen till att kontakta vår kundservice som sitter klar vid telefonerna måndag till torsdag från 8–16 (fredag 8.30-15.30). Du får mycket gärna skriva en e-post till info@jisport.com

Baseball handske

En baseball boll kan vara hård att greppa för barnen och därför rekommenderar vi att ni använder en baseball handske till barn. När det är full fart och barnen har det roligt kan de enkelt glömma att baseball bollen är hård, men genom att använda en handske kan ni undgå att barnen kommer till skada när de griper bollen. Spelet föregår nämligen i ett högt tempo och bollen kastas med en hög fart så därför kan det göra ont att greppa bollen.

Hos Ji Sport har vi ett brett urval av baseball handskar så det är något till alla smaker.Handskarna varierar både i form och storlek. De är producerade i läder och är av en god kvalité. Vi har handskar till både höger- och vänsterhänta. Så gå in på vår webbshop och hitta er nya baseball handske.

Säkerheten är viktig när du spelar baseball

I baseball går det hårt till när det spelas. Det är ett roligt spel men det är viktigt att ni kommer ihåg säkerheten när ni spelar. Hos Ji Sport tycker vi det är viktigt med säkerheten och därför har vi ett bra sortiment med skydd till baseball. I kategorin hittar du både hjälm, skyddsmask, benskydd och kroppsskydd.

När ni spelar baseball är det viktigt att vara uppmärksam på att bollen kommer i en hög fart och därför är skydd till ansiktet enormt viktigt. Ni kan hjälpa barnen med att vara skyddade när de spelar. Det kan du göra genom att skaffa en baseball mask som säkrar at bollen inte kommer i fysisk beröring med barnets ansikte. En hjälm kan också vara en bra idé att skaffa er på det sättet är hela barnets huvud skyddat.

Både i baseball och softball är spelarna i fysisk beröring. Spelet spelas i ett högt tempo och för att undgå de värsta tacklingarna kan det skaffas benskydd till spelarna. Benskydd ger fysisk säkerhet och hjälper till med att undgå skador på barnen. I ett spel där det är fysisk beröring med hårda tacklingar och kroppsberöring kan det också vara en bra idé att anskaffa kroppsskydd till barnen.

Inget spel utan ett baseball slagträ

Både softball och baseball är i familj med brännboll och bägge spelen spelas med ett slagträ där det handlar om att slå bollen så hemmalagets spelare kan nå runt om basen. Det är ett verkligen roligt spel med utmaningar för både hemma- och utelaget. Spelat kan snabbt utveckla sig till en nervpirrande kamp, om hemmalaget slår bollen långt ut så alla dess spelare kan nå runt om basen. Vi kan klart rekommendera er att prova det då det skapar en massa roliga timmar för både barn och vuxna.

Men för att kunna spela baseball och softball ska nu använda ett baseball slagträ. Ett slagträ till brännboll finns i många former och produceras i olika material. Under kategorin “slagträ” hittar du ett baseball slagträ i trä, ett alu slagträ och vi har även ett baseball slagträ med en glasfiberkärna som gör att slagträ inte så lätt kan brytas av. Du hittar våra baseball slagträn i olika längder. Gå in på vår webbshop och se vårt urval av brännbollslagträn. Du är alltid välkommen att kontakta oss på telefon 031-80 67 47 eller skicka oss en e-post på info@jisport.com om du har några frågor.