Frisbeegolf: En snabbt växande sport för alla åldersgrupper

Frisbeegolf, även känd som discgolf, är en av de snabbast växande sporterna som lockar både unga och äldre. Det är en mångsidig och inkluderande aktivitet, som har vunnit popularitet i en mängd olika sammanhang.

Starta din frisbeegolfresa

För att börja spela frisbeegolf, behöver du särskilda diskar. Denna sport följer liknande regler som den traditionella golfen, men med en viktig skillnad. Istället för att sikta på ett hål, är målet i frisbeegolf att träffa en korg utrustad med kedjor som fångar disken. Du kan välja en bana med antingen 9 eller 18 korgar, beroende på din erfarenhetsnivå och preferenser. Ofta är dessa banor placerade i terräng med träd, buskar och backar, som fungerar som naturliga hinder och adderar en extra utmaning.

Ditt val hos Ji Sport

På Ji Sport erbjuder vi en mängd olika frisbeegolf set, inklusive kvalitetsgodkända PDGA  set med 3 diskar. Om du är intresserad av att skapa din egen bana hemma, har vi flera robusta och väderbeständiga frisbeegolf korgar som kan tåla att stå ute i regnet. Det finns även många offentliga banor runt om i Sverige, vilka du enkelt kan hitta genom en snabb internet-sökning.

Frisbeegolf i olika sammanhang

Discgolf kan utövas i en rad olika miljöer som skolor, idrottsföreningar, och till och med i din fritid. Ursprungligen lanserad på 1960-talet, har frisbeegolf bara fortsatt att växa i popularitet runt om i världen.

Så oavsett om du är en nybörjare eller erfaren spelare, har Ji Sport allt du behöver för att komma igång med denna spännande sport.