Våre grønne initiativer hos Ji sport

Vi har valgt å ta en grønnere vei, og vi er engasjerte i å fremme miljøbevissthet og bærekraft på flere områder av vår virksomhet. I løpet av de siste årene har vi iverksatt flere tiltak som du kan lese mer om på denne siden.

Online katalog - Mindre papirbruk och fler möjligheter

Som en del av våra hållbarhetsinitiativ har vi valt att digitalisera vår 528-sidiga huvudkatalog. Genom att göra katalogen tillgänglig online sparar vi enorma mängder papper varje år, vilket minskar vår påverkan på skogarna. Denna förändring hjälper oss inte bara att bevara naturresurser, utan ger också våra kunder enkel och snabb tillgång till vårt breda produktsortiment.

Återanvändningslådor för försändelser.

Vi strävar efter att använda återanvändningslådor för våra försändelser. Detta innebär att du kan ta emot dina varor i lådor med tryck eller logotyp från andra företag. Genom att återanvända förpackningar minskar vi avfall och stödjer en cirkulär ekonomi, där material återanvänds istället för att kastas.

Mindre tryck – Större hållbarhet

Vi har beslutat att minska antalet tryckta kataloger. Genom att spara två tryckta kataloger per år, inklusive vår erbjudandekatalog för 2024 och vår stora huvudkatalog, minimerar vi vår pappersförbrukning. De kataloger vi fortfarande trycker, är tillverkade av FSC-certifierat papper. FSC-certifieringen säkerställer att papperet kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar, där både miljömässiga och sociala aspekter tas i beaktande.

Digital försäljning – Mindre CO2-utsläpp

Dessutom har vi beslutat att avskaffa bilburna försäljningsbesök. Genom att eliminera behovet av att våra säljare kör runt, minskar vi våra CO2-utsläpp betydligt. Med modern teknik kan vi presentera våra produkter och hålla möten online, vilket sparar tid och resurser och ger oss möjlighet att vara flexibla utanför vanlig arbetstid. Trots att vi har övergått till en mer digital approach, förstår vi vikten av personlig kontakt.Hållbara produkter – Med fokus på kvalitet och miljömedvetenhet

Vi är stolta över våra miljövänliga produkter som kombinerar hög kvalitet och hållbarhet. Vi samarbetar med några av världens största producenter inom miljövänliga lösningar. Vårt sortiment utvidgas kontinuerligt med ECO-producerade produkter. Vi lägger vikt vid producenternas miljöpolitik när vi köper in nya varor, för att säkerställa att våra produkter lever upp till våra standarder för hållbarhet.

Pickleballbanor som är modulbyggda i återvunnet material.

Våra modulbyggda pickleballbanor är tillverkade av återvunnet material. Dessa banor är inte bara hållbara och långvariga, utan de är också designade med miljön i åtanke. De modulbyggda sektionerna gör det enkelt att installera och underhålla banorna.

ECO Ultimate disc Våra ultimate ECO discs är tillverkade av återvunnet material, vilket gör dem till ett hållbart val för deras frisbeespel. Dessa frisbees är designade för att leverera hög prestanda och hållbarhet. Discen uppfyller fortfarande standarden för en officiell disc till Ultimate: Diameter: 27,4 cm – Vikt: 175 gram.

Ecolo-bollar – Tillverkade under vårt eget märke "Midas"

Våra Midas Ecolo-serie bollar är tillverkade av överbliven gummi, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ utan att kompromissa med kvaliteten. Dessa bollar är lika slitstarka och pålitliga som traditionella bollar, men de har den extra fördelen att de bidrar till att minska avfall och främja återvinning. Allt fler bollar tillverkas med fokus på miljön, och i sortimentet hittar du nu både basketbollar, fotbollar och handbollar. Eller hitta bollarna i våra sammansatta paket som denna ECOLO skolgårdspaket, där du både säkerställer att deras fotbollar och basketbollar är ecolobollar.

Bio Vegetal-bollar

Bio Vegetal-bollar är 100% återvinningsbara och är tillverkade med en ny biologisk-baserad formel, som ersätter 60% av de traditionella fossila ämnena. Dessa bollar erbjuder en enastående spelupplevelse samtidigt som de minskar vårt beroende av fossila bränslen och stödjer en hållbar framtid. Du hittar både fotbollar, handbollar och basketbollar som är BIO vegetal.

Fotbollar återvunna från PET-flaskor

Vårt bollsoriment har berikats med fotbollar som delvis är tillverkade av återvunna PET-flaskor. Denna innovativa approach till produktion säkerställer att vi minskar plastavfall, samtidigt som vi levererar bollar av hög kvalitet. Vårt sortiment inkluderar också flera futsal-fotbollar, som kombinerar hållbarhet med enastående prestanda på planen. Samtidigt har dessa fotbollar under detta initiativ också fått en snygg och skarp grön färg, som bidrar till en stilren design. Se en av våra fotbollspaket här som är tillverkade med återvunna PET-flaskor.

Svanenmärkta sandlådeleksaker

Vi erbjuder sandlådeleksaker som är svanenmärkta. Svanen är det officiella nordiska miljömärket och en av världens strängaste miljöcertifieringar. Dessa leksaker är designade för att vara säkra för barn och miljövänliga, vilket gör dem till ett idealiskt val för institutioner som vill främja hållbarhet.